Zwolle waterontharder, het ontkalken van uw water

Aqua at home de specialist in Zwolle voor de juiste waterontharder. Er zijn verschillende soorten en maten waterontharders te krijgen. In Zwolle heeft men hardwater en door het plaatsen van onze apparatuur kunt u alle kalk uit het water filteren.

Waarom een Waterontharder:

Doordat er kalk in het water zit veroudert uw apparatuur eerder denk daarbij aan een cv-ketel waarbij het water steeds opnieuw verhit moet worden, hierdoor vindt er kalk afzetting plaats. Dit geldt ook voor uw wasmachine uw koffiezetapparaat of waterkoker. 

Een voorbeeld:

Door kalkafzetting in uw waterkoker moet deze langer verhitten om het water te kunnen koken. Hierdoor treedt er meer slijtage op en u gebruikt meer energie u kunt besparen op energie en op uw apparatuur. De besparing op de extra verbruikte energie zal zo rondt de 5- 10% kunnen zijn.

Besparen op zepen en wasmiddelen 

Als het water zacht is hoeft u veel minder zeep te gebruiken 

 

 

 

De berekening van het kalk gehalt van uw water.

7,7 DH° tot 10,0 DH°  Vrij hard

Sommige waterleiding bedrijven spreken over relatief zacht water in Zwolle echter behoort Zwolle tot een van de gemeentes met de hoogste hardheid in Nederland met hier en daar een uitschieter tot 10 Dh.

1 graad DH° is 17.8 gram kalk per Kuub dit betekent bij een hard heid van 8 Dh° de volgende som 8 x 17,8 gram = 142,40 gram Kalk per 1000 liter 

Dit betekent bij een gemiddeld verbruik van water bij een gezin dat er ongeveer 10537.6 gram kalk door uw apparaten en leidingen gaat.

Uitleg DH:

*DH° Graden Deutsche Härte is een rekenmethode om de hardheid van water te berekenen

 

 

Dit watertype is  gemiddeld.

Hardheid drukken we uit in Duitse graden hardheid (ºdH). Dit geeft de hoeveelheid kalk en magnesium in water aan. Hoe meer calcium of magnesium er in het water zit, hoe harder het water is. De hardheid per productiebedrijf kan sterk verschillen. Dit komt door bijvoorbeeld door de bodemopbouw, grondwaterstroming en landbouw.
Het kraanwater van Vitens is dan ook echt een natuurproduct. Elk water is uniek door de eigen lokale bodemsamenstelling.

Kijk voor meer details naar de reinwaterrapportages.

Zuurgraad 7,80 (neutraal)