Tijdelijke actie: Profiteer tot 30 augustus van €150 korting op alle waterontharders. Profiteer nu!

De voordelen van een waterontharder

Jaarlijks kunt u €100 tot €500,- besparen met een waterontharder waardoor u de investering binnen enkele jaren terugverdiend. 100% kalkvrij water is niet alleen goed voor uw apparatuur, badkamer, en servies, het is ook nog eens heerlijk zacht voor de huid. Maar kalkvrij water brengt u nog veel meer! Hieronder staan ze voor u op een rijtje.

Langere levensduur huishoudelijke apparatuur

Alle apparaten zoals espressomachine, waterkoker, vaatwasser, wasmachine, strijkijzer en Quooker blijven voor altijd kalkvrij. 100% zacht water zorgt voor een betere werking en het verlengt de levensduur van de apparatuur in huis.

Sanitair blijft langer mooi

Zacht water laat geen kalksporen achter na het douchen of nat maken van de tegels, toiletten en andere soorten sanitair. Deze worden beschermt tegen kalkaanslag. 

Zachte was en kalkvrije wasmachine

Met zacht water blijft de kleur van kleding langer mooi en slijt minder snel. Er is veel minder wasmiddel nodig en hoeft niet meer op hoge temperaturen te wassen. Ook het gebruik van zeep, shampoo en vaatwaspoeder kunt u halveren. En antikalkmiddelen? Die zijn verleden tijd!

Weldaad voor huid en haar

Men met een huidaandoening, zoals eczeem, beweren dat de klachten verminderen na consistent gebruik van zacht water. In enkele gevallen wordt er zelfs gesproken van volledige genezing van de huidaandoening. Door het gebruik van zacht water voelt uw haar en huid zijdezacht aan. Op het moment dat hard water verdampt, vormt er zich een residu op de huid. Dit kan ervoor zorgen dat de huid en haar geïrriteerd raakt en/of uitdroogt.

Het draagt bij aan een beter milieu

Door minder gebruik te maken van chemische schoonmaakmiddelen, bespaart u niet alleen geld maar zo draagt u ook bij aan een beter milieu.

Het verbetert de smaak van water

Onthard water heeft een fijnere en vollere smaak ten opzichte van hard water. Doordat alle kalk deeltjes uit het drinkwater wordt gefilterd, geniet u extra van de smaak van uw koffie, thee, limonade of simpelweg een glas water.

Het verbruik van schoonmaak- en wasmiddelen neemt af

U hoeft nooit meer dure ontkalkingsmiddelen te gebruiken in de badkamer, keuken of toilet. Schoonmaakmiddelen zoals zeep, shampoo, en (vaat) waspoeder komen beter tot hun recht in kalkvrij water. Zo bespaart u tot wel 75% op de schoonmaak- en wasmiddelen.

Lagere energiekosten

Zacht water maakt een einde aan kalkaanslag. En dat scheelt enorm! Kalk zet zich namelijk af op de verwarmings elementen van uw apparatuur en dat betekent rendementsverlies. Hierdoor verbruiken de zelfde apparaten veel meer energie. Met een gezin van vier personen kunt u rekenen op een besparing van € 80 per jaar op de energierekening en cv-onderhoud.

Tijdbesparing

Een waterontharder zorgt ervoor dat u bespaart op de kosten en minder tijd besteed aan het schoonmaken van sanitair of vervangen van huishoudelijke apparatuur. Door zacht water ontstaat er geen nieuwe kalkafzetting. Dit zorgt er ook voor dat het schoonmaken een stuk eenvoudiger wordt.

Minimale besparing € 125,00 per persoon per jaar

Leidingen, kranen en douchekoppen blijven kalkvrij en houden een goede doorstroom deze hoeft u nooit meer te ontkalken. Met zacht water bespaart u onder andere op schoonmaakmiddelen en energie. Als het gaat om besparing op schoonmaakmiddelen zoals zeep, shampoo, en (vaat) waspoeder, kunt u rekenen op een besparing van € 125,00 per persoon per jaar. Voor de terugverdientijd van een Aqua at Home waterontharder kunt u bij een huishouden van vier personen rekening houden met een besparing van minimaal € 500,00 per jaar!

Meer informatie?

Benieuwd naar welke ontharder bij uw situatie past? Vraag dan een gratis advies op maat aan of bel met onze klantenservice. 

Advies op maat Neem contact op