Regeneratiezout bestellen

Waterontharder kopen in Hengelo

Door de relatieve hardheid van het kraanwater in deze regio is een waterontharder aanschaffen in Hengelo zeker aan te raden!

Waterontharder kopen in Hengelo

In de omgeving van Hengelo is het kraanwater van nature vrij hard, wat wijst op een aanzienlijke aanwezigheid van kalk. Voor sommige mensen is dit duidelijk merkbaar in de smaak, waardoor zij het kraanwater minder aangenaam vinden. Anderen ervaren de gevolgen van het hoge kalkgehalte voornamelijk in de vorm van kalkaanslag, bijvoorbeeld in de badkamer en waterkoker. Gelukkig is het mogelijk om toch te genieten van heerlijk zacht drinkwater door te investeren in een waterontharder in Hengelo! 

 

Hardheid van kraanwater

In principe is al het kraanwater in Nederland veilig om te drinken en om te gebruiken voor bijvoorbeeld douchen. Maar dat betekent niet dat de samenstelling van het water in alle delen van het land hetzelfde is. De hardheid van het water kan per regio verschillen. In de omgeving van Hengelo ligt de waterhardheid rond 6,50 dH. Dit betekent dat het redelijk hard is, het bevat een tamelijk hoge hoeveelheid kalk. 

 

Problemen door hard water 

Hoewel de waterhardheid op zichzelf geen nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid, kan het wel verschillende problemen met zich meebrengen. Bij het gebruik van hard water ontstaat namelijk sneller kalkaanslag, niet alleen in koffiezetapparaten en waterkokers, maar ook in geisers, wasmachines en vaatwassers. Daarnaast zult u eerder te maken krijgen met kalkafzetting in uw badkamer en toilet, waardoor het schoonmaken van deze delen van uw huis aanzienlijk lastiger wordt. Bovendien kan de smaak van hard water onaangenaam zijn; uw thee en koffie komen bijvoorbeeld niet optimaal tot hun recht. 

 

Kies voor een waterontharder 

Een waterontharder kopen in Hengelo is zeker aan te raden! Een ontharder van Aqua at Home haalt het kalk uit het kraanwater, door middel van een speciaal reinigingsproces. Hierdoor komt er in het vervolg water uit uw kraan dat geen kalk meer bevat. Met andere woorden, er stroomt dan zacht water uit al uw kranen. En dat levert veel voordelen op! U krijgt een zachtere huid, het water smaakt lekkerder, schoonmaken gaat gemakkelijker en uw huishoudelijke apparaten gaan langer mee. 

 

Installatie waterontharder 

Een waterontharder wordt geïnstalleerd op de plek waar het water uw huis binnenkomt. Daardoor wordt al het water gefilterd voordat het zich verder door de leidingen in uw woning verspreidt. Zo geniet u dus in het vervolg overal in huis  van zacht water! Een ontharder heeft een relatief klein formaat en kan daardoor eigenlijk altijd zonder problemen op de plek van de centrale watertoevoer geplaatst worden.  

 

Waterontharder kopen 

Door de relatieve hardheid van het kraanwater in deze regio is een waterontharder aanschaffen in Hengelo zeker aan te raden! Aqua at Home biedt verschillende modellen waar u uit kunt kiezen, waardoor er ook voor uw woning zeker een geschikte oplossing is. Zo zorgt u er in een handomdraai voor dat u in het vervolg geniet van heerlijk zacht kraanwater! Heeft u een waterontharder nodig voor een kleine ruimte? Kies dan voor de Duo waterontharder. Voor open ruimtes is de Combi waterontharder meer geschikt. 

Bekijk onze producten

Hoe werkt een waterontharder?

De waterontharders van Aqua at Home verzachten het water door middel van ionen. Wanneer het water hierdoorheen stroomt, binden de stukjes kalk zich hieraan vast. Tegelijkertijd wordt er natrium aan het water afgegeven, dit is een onschadelijke stof die niet bijdraagt aan de verharding van water. Gaat u met Aqua at Home in zee? Dan ontvangt u naast de ontharder zelf ook een zak met 50 kilogram zout. Dit zout zorgt ervoor dat de ontharder wordt gereinigd en door kan gaan met de ontharding. Een gemiddeld gezin kan ongeveer 6 tot 12 maanden vooruit met 50 kilogram zout. Tot slot hebben de waterontharder van Aqua at Home ook een automatisch regeneratieproces. Deze kunt u op de door u gewenste tijd laten regenereren. In dit proces van 20 tot 60 minuten herstelt de ontharder zich van de ontharding. Een waterontharder betekent slim besparen op kosten en tijd.

Aqua at Home waterontharders

Hoe groot uw huishouden ook is, Aqua at Home heeft altijd de juiste waterontharder. Wij leveren en installeren onze waterontharders in heel Nederland. Dus in welke provincie u ook woont: Aqua at Home staat voor u klaar!

Prijzen waterontharders
De prijzen van onze waterontharders hangen af van het gekozen model en de plaatsing. Ieder woning en huishoudens is anders en daarom voorzien wij u graag van advies op maat. 

Bent u benieuwd naar welke model bij uw situatie past en de prijzen? Ontvang direct ons gratis brochure per mail.

Vraag vlijblijvend een offerte aan

Aqua Duo is een zeer compacte waterontharder met gescheiden zoutreservoir en harstank. Deze is zeer geschikt bij beperkte plaatsingsmogelijkheden.

Aqua Combi is een waterontharder met geïntegreerde zoutbak.
Deze is verkrijgbaar in verschillende varianten. Het kleinste model levert voldoende zacht en schoon water voor een gemiddeld gezin. 

De waterontharder wordt meestal geïnstalleerd op de centrale watertoevoer naar het gebouw. Dankzij de compacte afmetingen kunnen wij de waterontharder in bijna elke geschikte ruimte plaatsen. 

Een waterontharder ontdoet uw drinkwater niet van essentiële mineralen. Het verwijdert alleen magnesium en calcium uit uw water.

Zacht water heeft een fijnere en vollere smaak ten opzichte van hard water. Doordat er geen kalk meer in het water zit geniet uw meer van de smaak van uw koffie, thee, limonade of simpelweg een glas water.

De prijzen van Aqua at home waterontharders verschillen per type. Onze medewerkers kunnen u voorzien van een advies op maat.

Nee, want zout is afbreekbaar en wordt minimaal gebruikt bij een regeneratie.

Waar een normale waterontharder, ook volgens de voorschriften van het waterleidingbedrijf, minimaal 1 keer per jaar onderhoud nodig heeft vanwege het risico op vervuiling van de harskolom, is dat bij Aqua at Home waterontharder niet het geval.

Wat zeggen klanten over Aqua at Home?

Wij staan voor u klaar

Heeft u een vraag of advies nodig? U kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. 

Neem contact op Vraag vrijblijvend een offerte aan