Regeneratiezout bestellen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina hebben wij de meest gestelde vragen voor u beantwoord.

Meest gestelde vragen

Aqua Duo is een zeer compacte waterontharder met gescheiden zoutreservoir en harstank. De Aqualina Duo serie is speciaal ontwikkelt voor in de meterkast. Deze is zeer geschikt bij beperkte plaatsingsmogelijkheden.

Aqua Combi is een waterontharder met geïntegreerde zoutbak.
Deze is ook verkrijgbaar in verschillende varianten. De Aqualina combi model wordt vaak geplaatst als de ontharder in zicht komt te staan. Het kleinste model levert voldoende zacht en schoon water voor een gemiddeld gezin.

De prijzen van Aqua at home waterontharders verschillen per type. De prijzen van onze waterontharders beginnen bij € 1195,-.

Ons assortiment biedt altijd een ontharder die bij uw gezinssituatie past. 

De waterontharders van Aqua at Home worden geïnstalleerd op de centrale watertoevoer naar het gebouw. Dankzij de compacte afmetingen kunnen wij de waterontharder in bijna elke geschikte ruimte plaatsen.

Nee, want zout is afbreekbaar en wordt minimaal gebruikt bij een regeneratie.

Een waterontharder ontdoet uw drinkwater niet van essentiële mineralen. Het verwijdert alleen magnesium en calcium uit het water.

De waterontharder van Aqua at Home heeft vrijwel geen onderhoud nodig. De ontsmettingsmodule verwijdert door middel van zoutelektrolyse preventief mogelijke bacteriën. De vakantiemodus zorgt ervoor dat water nooit te lang stil blijft staan in de waterontharder als u langere tijd afwezig bent. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat bacteriën en virussen geen schijn van kans hebben.

Het stroomverbruik zal, bij eenmaal per week regenereren, uitkomen op 9 kWh (ca. € 1,80) op jaarbasis.

Ja, een waterontharder heeft een afvoer nodig. Waarom? De Aqualina waterontharder werkt op basis van hars en zout. Op het moment dat de harsbolletjes verzadigd raken met kalk start het toestel een automatische regeneratie.

Uw waterontharder zal zichzelf schoonspoelen met opgelost zout (pekel) dat afkomstig is uit het zoutreservoir. Door een afvoer kan een waterontharder het zoute water naar het riool leiden. U hoeft ook geen zorgen te maken over de afvoer of die verstopt.

Deze kalk is namelijk opgelost in de zoute (en waterige) oplossing van 23 liter spoelwater en deze oplossing wordt na de spoeling direct afgevoerd naar het riool.

Staat uw vraag er niet tussen?

Stuur uw vraag naar ons en onze adviseurs staan u te woord.

Advies op maat Neem contact op