Regeneratiezout bestellen

Installatie waterontharder

De installatie van een Aqua at Home waterontharder

Waar wordt een waterontharder geïnstalleerd?

Wanneer u een Aqualina waterontharder aan wilt schaffen, is het belangrijk om u goed te laten informeren over de beste oplossing voor uw situatie maar natuurlijk ook de plaats waar uw Aqualina geplaatst kan worden. Het is belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de benodigde capaciteit voor uw thuissituatie. 

U heeft ervoor gekozen om één ​​van onze waterontharders aan te schaffen. Hoe nu verder? Dan hoeft u alleen maar een montageafspraak in te plannen, wij regelen de rest. Snel en probleemloos.

Alle Aqua at Home waterontharders worden op professionele wijze en door een ervaren monteur geïnstalleerd. Hierbij worden alle richtlijnen en voorschriften in acht genomen. Wij maken uitsluitend gebruik van goedgekeurd KIWA-aansluitmateriaal. 

Plaatsingslocatie

Wij plaatsen de waterontharder altijd op een goede en toegankelijke plaats in uw woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de meterkast, trapkast, kelder of garage. Op deze plekken is de waterontharder makkelijk bereikbaar, wanneer u het zout wilt bijvullen. 

De waterontharder wordt altijd na de watermeter geplaatst, de watermeter moet toegankelijk zijn en mogelijkheid hebben deze te verleggen naar de waterontharder indien nodig.

In vrijwel alle situaties kan de waterontharder met de standaard installatie geplaatst worden. Mocht uw situatie niet geschikt zijn voor de standaard installatie dan wordt u hier tijdig over geïnformeerd.

Waterontharder: van aanvraag tot plaatsing

Indien u akkoord gaat met onze offerte gaan wij meteen voor u aan de slag. 

Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op voor het inplannen van een montageafspraak. 

Binnen 2 weken komt onze monteur uw Aqua at Home waterontharder plaatsen. Als u tevreden bent, dan kunt u direct afrekenen en genieten van 100% kalkvrij water door het hele huis.

Zelf installeren?

U heeft altijd de mogelijkheid om uw waterontharder zelf te monteren. Dit is prima te doen met de meegeleverde handleiding. Wij zullen u ook hierbij ondersteunen mocht dat nodig zijn. 

Is er een wettelijke verplichting voor particuliere waterontharding?

Nee. Er zijn geen wettelijke verplichtingen voor particulieren op het gebied van waterbehandeling of waterontharding. Het staat een particulier vrij om een ​​waterontharder te installeren en daarmee de kwaliteit van het aan hem geleverde drinkwater te verbeteren. Het is tenslotte uw water, in ieder geval vanaf het moment dat het drinkwater door de meter gaat. Het is daarom niet toegestaan ​​om de waterleiding voor de watermeter te onderbreken.

Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het water niet terugstroomt in het hoofdnet, omdat dit de verantwoordelijkheid van de waterleverancier raakt. 

Gratis advies op locatie

Specialist in waterontharders

Service in heel Nederland

Meer informatie?

Benieuwd naar welke ontharder bij uw situatie past? Vraag dan een gratis advies op maat aan of bel met onze klantenservice. 

Advies op maat Neem contact op