Regeneratiezout bestellen

Werking waterontharder

Onze ontharders werken op basis van zout en hars; dit zorgt voor een blijvende oplossing tegen hard water.

Hoe werkt de waterontharder?

De waterontharder van Aqua at Home is een ionenwisselaar. De waterontharder heeft een harstank gevuld met vele zeer kleine bolletjes kunsthars waar kraanwater doorheen stroomt. Deze harsbolletjes hebben de eigenschap kalk aan zich te binden en tegelijkertijd natrium af te geven. Zo wordt de kalk in het water vervangen door onschadelijk natrium. 

Alle Aqua at Home waterontharders zijn uitgerust met een electronische besturingsunit voor nog meer gebruiksgemak. 

Het regeneratieproces

Op het moment dat de harsbolletjes verzadigd raken met kalk start het toestel een automatische regeneratie. Uw waterontharder zal zichzelf schoonspoelen met opgelost zout (pekel) dat afkomstig is uit het zoutreservoir. Om u zo min mogelijk te hinderen kunnen wij uw waterontharder zo instellen dat het regeneratieproces ‘s nachts in werking treedt of op een door u gewenste tijdstip. Afhankelijk van het type ontharder duurt dit proces 20 tot 60 minuten. 

Regeneratiezout

Uw Aqua at Home waterontharder wordt standaard met 50kg zout geleverd. De onthardingszout zorgt ervoor dat het hars wordt gereinigd en weer zacht water kan leveren. Naar schatting gebruikt een gemiddeld gezin tussen de 50 en 100kg regeneratiezout per jaar. Via onze webshop kunt u eenvoudig uw regeneratiezout bestellen.

Regeneratiezout bestellen

Veel gestelde vragen

Zacht water heeft een fijnere en vollere smaak ten opzichte van hard water. Doordat er geen kalk meer in het water zit geniet uw meer van de smaak van uw koffie, thee, limonade of simpelweg een glas water.

Een waterontharder ontdoet uw drinkwater niet van essentiële mineralen. Het verwijdert alleen magnesium en calcium uit het water.

Waterhardheid is een term waarmee wordt aangegeven of er veel of weinig calcium en magnesium deeltjes in uw water zijn opgelost. Hoe meer calcium en magnesium, hoe harder het water. De waterhardheid drukken we in Nederland over het algemeen uit in het aantal Duitse graden.
1 dH betekent dat er 17,8 gram kalkdeeltjes aanwezig zijn bij elke 1000 liter water.

100% kalkvrij water

Makkelijk te installeren

15 jaar all-in garantie

Meer informatie?

Benieuwd naar welke ontharder bij uw situatie past? Vraag dan een gratis advies op maat aan of bel met onze klantenservice. 

Offerte aanvragen → Neem contact op →