Regeneratiezout bestellen

Wat zijn de voordelen van een waterontharder

Kalkvrij water is niet alleen goed voor uw apparatuur, badkamer, en servies, het is ook nog eens heerlijk zacht voor de huid. Maar kalkvrij water brengt u nog veel meer! Hieronder staan ze voor u op een rijtje.

Langere levensduur huishoudelijke apparatuur

Alle apparaten zoals espressomachine, waterkoker, vaatwasser, wasmachine, strijkijzer en Quooker blijven voor altijd kalkvrij. 100% zacht water zorgt voor een betere werking en het verlengt de levensduur van de apparatuur in huis.

Sanitair blijft langer mooi

Zacht water laat geen kalksporen achter na het douchen of nat maken van de tegels, toiletten en andere soorten sanitair. Deze worden beschermt tegen kalkaanslag. 

Zachte was en kalkvrije wasmachine

Met zacht water blijft de kleur van kleding langer mooi en slijt minder snel. Er is veel minder wasmiddel nodig en hoeft niet meer op hoge temperaturen te wassen. Ook het gebruik van zeep, shampoo en vaatwaspoeder kunt u halveren. En antikalkmiddelen? Die zijn verleden tijd!

Weldaad voor huid en haar

Men met een huidaandoening, zoals eczeem, beweren dat de klachten verminderen na consistent gebruik van zacht water. In enkele gevallen wordt er zelfs gesproken van volledige genezing van de huidaandoening. Door het gebruik van zacht water voelt uw haar en huid zijdezacht aan. Op het moment dat hard water verdampt, vormt er zich een residu op de huid. Dit kan ervoor zorgen dat de huid en haar geïrriteerd raakt en/of uitdroogt.

Het draagt bij aan een beter milieu

Door minder gebruik te maken van chemische schoonmaakmiddelen, bespaart u niet alleen geld maar zo draagt u ook bij aan een beter milieu.

Het verbetert de smaak van water

Onthard water heeft een fijnere en vollere smaak ten opzichte van hard water. Doordat alle kalk deeltjes uit het drinkwater wordt gefilterd, geniet u extra van de smaak van uw koffie, thee, limonade of simpelweg een glas water.

Het verbruik van schoonmaak- en wasmiddelen neemt af

U hoeft nooit meer dure ontkalkingsmiddelen te gebruiken in de badkamer, keuken of toilet. Schoonmaakmiddelen zoals zeep, shampoo, en (vaat) waspoeder komen beter tot hun recht in kalkvrij water. Zo bespaart u tot wel 75% op de schoonmaak- en wasmiddelen.

Lagere energiekosten

Zacht water maakt een einde aan kalkaanslag. En dat scheelt enorm! Kalk zet zich namelijk af op de verwarmings elementen van uw apparatuur en dat betekent rendementsverlies. Hierdoor verbruiken de zelfde apparaten veel meer energie. Met een gezin van vier personen kunt u rekenen op een besparing van € 80 per jaar op de energierekening en cv-onderhoud.

Tijdbesparing

Een waterontharder zorgt ervoor dat u bespaart op de kosten en minder tijd besteed aan het schoonmaken van sanitair of vervangen van huishoudelijke apparatuur. Door zacht water ontstaat er geen nieuwe kalkafzetting. Dit zorgt er ook voor dat het schoonmaken een stuk eenvoudiger wordt.

Conclusie:

 

Samenvattend: een 4-persoons huishouden kan bij een gemiddelde waterhardheid per jaar het volgende besparen:

  • Gas: 20 euro
  • Elektriciteit: 40 euro
  • Onderhoud CV: 27,50
  • Zeep en schoonmaakmiddelen: 414 euro

Totale besparing per jaar: 501,50 euro

Daarom kan de waterontharder als huishoudelijk apparaat zonder twijfel toegevoegd worden aan de lijst met ‘groene producten’. Sterker nog, een onafhankelijke studies tonen aan dat een waterontharder één van de beste energiebesparende middelen in het huishouden is! 

Meer informatie?

Vraag gratis advies op maat aan of bel met onze klantenservice. 

Advies op maat Neem contact op

Reviews van onze klanten