Regeneratiezout bestellen

Waterontharder kopen in Almelo

Waterontharders zijn de oplossing voor kalkaanslag in huishoudelijke apparaten en sanitair. De woorden waterontharder en waterontkalker worden vaak door elkaar gebruikt, het apparaat filtert met (kunst)harsbolletjes de kalkaanslag uit het water. Deze harsbolletjes worden weer gereinigd met zout. Nu klinkt dit misschien best interessant, maar twijfelt u aan een paar dingen: want, wat is de waterhardheid in Almelo, is het het waard om die waterontharder te kopen in Almelo en waar moet u op letten bij de aankoop van een waterontharder?

Waterontharder kopen Almelo - De waterhardheid

Waterhardheid wordt gemeten in Duitse graden - dH. 1 dH betekent dat er zo’n 17,8 gram aan kalkdeeltjes aanwezig zijn bij elke 1000 liter water. De waterhardheid in Almelo ligt ongeveer rond de 8 dH en het gemiddelde jaarlijkse waterverbruik in Almelo ligt ongeveer op 150.000 liter. Om dit dus even te berekenen: 8 x 17,8 x 150 m3 = 21,36 kg kalkvormende deeltjes in elke 1000 liter water. Dat is natuurlijk erg veel en kan zorgen voor meerdere problemen.  

Moet ik een waterontharder kopen in Almelo? 

Om uit te leggen waarom het verstandig is om een waterontharder te kopen in Almelo is het ook handig om te weten welke problemen kalkaanslag in uw water kan veroorzaken. Voorbeelden van problemen die veroorzaakt kunnen worden door kalkaanslag zijn:  

 

  • Verstopte waterleidingen 

  • Verstoppingen in huishoudelijke apparaten zoals bijvoorbeeld de wasmachine 

  • Rendementsvermindering van de CV-installatie 

  • Een droge huid 

  • Witgoed dat minder lang mee gaat 

  • Vaker moeten schoonmaken 

 

Dit zijn natuurlijk vervelende dingen die u eigenlijk uit de weg wilt gaan. Daarom is het logischerwijze echt aan te raden om een waterontharder te installeren in uw huis. 

Waar moet u op letten bij de aankoop van een waterontharder? 

Er zijn een aantal dingen die u in uw achterhoofd moet houden bij de aanschaf van een waterontharder in Almelo. Laten we beginnen met het belangrijkste: het doel van een waterontharder is natuurlijk om kalk uit het water te halen. Laat u zich daarom vooral niet overhalen door de magneetjes die u op uw waterleiding kunt plaatsen. Een echte waterontharder haalt kalk daadwerkelijk uit het water. Een magneetje vervormt de kalk alleen zodat deze niet meer “plakt”. Het blijft wel in uw water zitten. 

 

Daarnaast is het ook verstandig om te letten op het formaat van de waterontharder. Ondanks dat een waterontharder niet zo veel ruimte in neemt, moet hij wel snel bereikbaar zijn. U moet dus voldoende plaats hebben in uw garage of kelder. Is dit niet het geval? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een kleine waterontharder onder uw gootsteen.  

 

U bent eruit, u wilt een waterontharder kopen in Almelo, maar u wilt eerst toch nog wat meer informatie? Neem dan contact met ons op! 

Bekijk onze producten

Hoe werkt een waterontharder?

De waterontharders van Aqua at Home verzachten het water door middel van ionen. Wanneer het water hierdoorheen stroomt, binden de stukjes kalk zich hieraan vast. Tegelijkertijd wordt er natrium aan het water afgegeven, dit is een onschadelijke stof die niet bijdraagt aan de verharding van water. Gaat u met Aqua at Home in zee? Dan ontvangt u naast de ontharder zelf ook een zak met 50 kilogram zout. Dit zout zorgt ervoor dat de ontharder wordt gereinigd en door kan gaan met de ontharding. Een gemiddeld gezin kan ongeveer 6 tot 12 maanden vooruit met 50 kilogram zout. Tot slot hebben de waterontharder van Aqua at Home ook een automatisch regeneratieproces. Deze kunt u op de door u gewenste tijd laten regenereren. In dit proces van 20 tot 60 minuten herstelt de ontharder zich van de ontharding. Een waterontharder betekent slim besparen op kosten en tijd.

Aqua at Home waterontharders

Hoe groot uw huishouden ook is, Aqua at Home heeft altijd de juiste waterontharder. Wij leveren en installeren onze waterontharders in heel Nederland. Dus in welke provincie u ook woont: Aqua at Home staat voor u klaar!

Prijzen waterontharders
De prijzen van onze waterontharders hangen af van het gekozen model en de plaatsing. Ieder woning en huishoudens is anders en daarom voorzien wij u graag van advies op maat. 

Bent u benieuwd naar welke model bij uw situatie past en de prijzen? Ontvang direct ons gratis brochure per mail.

Vraag vrijblijven een offerte aan

Aqua Duo is een zeer compacte waterontharder met gescheiden zoutreservoir en harstank. Deze is zeer geschikt bij beperkte plaatsingsmogelijkheden.

Aqua Combi is een waterontharder met geïntegreerde zoutbak.
Deze is verkrijgbaar in verschillende varianten. Het kleinste model levert voldoende zacht en schoon water voor een gemiddeld gezin. 

De waterontharder wordt meestal geïnstalleerd op de centrale watertoevoer naar het gebouw. Dankzij de compacte afmetingen kunnen wij de waterontharder in bijna elke geschikte ruimte plaatsen. 

Een waterontharder ontdoet uw drinkwater niet van essentiële mineralen. Het verwijdert alleen magnesium en calcium uit uw water.

Zacht water heeft een fijnere en vollere smaak ten opzichte van hard water. Doordat er geen kalk meer in het water zit geniet uw meer van de smaak van uw koffie, thee, limonade of simpelweg een glas water.

De prijzen van Aqua at home waterontharders verschillen per type. Onze medewerkers kunnen u voorzien van een advies op maat.

Nee, want zout is afbreekbaar en wordt minimaal gebruikt bij een regeneratie.

Waar een normale waterontharder, ook volgens de voorschriften van het waterleidingbedrijf, minimaal 1 keer per jaar onderhoud nodig heeft vanwege het risico op vervuiling van de harskolom, is dat bij Aqua at Home waterontharder niet het geval.

Wat zeggen klanten over Aqua at Home?

Wij staan voor u klaar

Heeft u een vraag of advies nodig? U kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. 

Neem contact op Vraag vrijblijvend een offerte aan