Regeneratiezout bestellen

Waterontharder kopen in Deventer

Deventer waterontharder. Gaat u voor de aanschaf van een waterontharder? Bij Aqua at Home hebben we waterontharders die goed helpen tegen het kalk in het water in Deventer en omstreken.

Waterontharder kopen in Deventer

Het water in Deventer heeft een hardheid van ongeveer 8,5 dH. Met deze hardheid is het water in Deventer redelijk zacht, maar dit betekent niet dat er geen kalk in het water te vinden is. 8,5 dH aan waterhardheid zorgt namelijk voor 151,3 gram kalk in elke m3 water. Dat is natuurlijk best veel. Door het gebruik van een waterontharder is al deze kalk gemakkelijk uit het leidingwater te halen. Bij Aqua at Home kunt u de beste waterontharders kopen, die uw water weer zacht en kalkvrij maken.  

 

Wat is een waterontharder?  

Een waterontharder is eigenlijk heel simpel uitgelegd: gewoon een apparaat waarmee de hoeveelheid kalk uit het kraanwater verminderd wordt. De hoeveelheid kalk in het water wordt in Nederland uitgedrukt in Duitse graden (dH). Dit impliceert dat de waarde iets onthult over de hardheid van het water, waarbij hogere cijfers corresponderen met harder water. Het water in Deventer zit op 8,5 dH, dit kan dus zeker verbeterd worden met een waterontharder.  

 

 

Hoe werkt een waterontharder?  

Maar hoe werkt zo’n waterontharder dan precies? De waterontharders van Aqua at Home maken gebruik van ionen om het water te verzachten. Wanneer water door deze ionen heen stroomt, binden de stukjes kalk zich hieraan vast. Hierdoor wordt het kalk dus als het ware uit het water gefilterd. Bij dit proces wordt er natrium aan het water toegevoegd, een onschadelijke stof die geen bijdrage levert aan de waterhardheid. Natrium zorgt er wel voor dat de ontharder wordt gereinigd. Zo kan deze dus optimaal blijven functioneren.  

 

 

De gezondheidsvoordelen van een waterontharder 

Het drinkwater in Nederland is natuurlijk sowieso veilig. Maar wist u dat een waterontharder voor extra gezondheidsvoordelen kan zorgen? Hard water kan namelijk nadelig werken voor eczeem, psoriasis en een droge huid. Zacht water is daarentegen juist erg goed voor uw huid. De zuurgraad van uw huid (ook wel de pH-waarde genoemd) blijft namelijk bij het gebruik van zacht water optimaal. Wel is het ook belangrijk om natuurlijke douche- en badproducten te gebruiken. Anders gaat u het positieve effect van het zachte water juist weer tegen.  

 

Gaat u nou op vakantie en maakt u zich zorgen over bacteriën in het water (zoals bijvoorbeeld Legionella) als u terugkomt? Ook daar kan een waterontharder bij helpen. Stilstaand water kan namelijk inderdaad zorgen voor bacteriegroei, maar een moderne waterontharder spoelt zichzelf door. Dus heeft u geen last van bacteriegroei of gezondheidsrisico’s.  

 

 

Waterontharder kopen in Deventer 

Gaat u voor de aanschaf van een waterontharder? Bij Aqua at Home hebben we waterontharders die goed helpen tegen het kalk in het water in Deventer en omstreken. Waar wacht u nog op? Schaf een waterontharder aan bij Aqua at Home. 

 

Bekijk hier onze producten

Hoe werkt een waterontharder?

De waterontharders van Aqua at Home verzachten het water door middel van ionen. Wanneer het water hierdoorheen stroomt, binden de stukjes kalk zich hieraan vast. Tegelijkertijd wordt er natrium aan het water afgegeven, dit is een onschadelijke stof die niet bijdraagt aan de verharding van water. Gaat u met Aqua at Home in zee? Dan ontvangt u naast de ontharder zelf ook een zak met 50 kilogram zout. Dit zout zorgt ervoor dat de ontharder wordt gereinigd en door kan gaan met de ontharding. Een gemiddeld gezin kan ongeveer 6 tot 12 maanden vooruit met 50 kilogram zout. Tot slot hebben de waterontharder van Aqua at Home ook een automatisch regeneratieproces. Deze kunt u op de door u gewenste tijd laten regenereren. In dit proces van 20 tot 60 minuten herstelt de ontharder zich van de ontharding.

Ontvang advies op maat

Aqua at Home waterontharders

Hoe groot uw huishouden ook is, Aqua at Home heeft altijd de juiste waterontharder. Wij leveren en installeren onze waterontharders in heel Nederland. Dus in welke provincie u ook woont: Aqua at Home staat voor u klaar!

Prijzen waterontharders

De prijzen van onze waterontharders hangen af van het gekozen model en de plaatsing. Ieder woning en huishoudens is anders en daarom voorzien wij u graag van advies op maat. 

Bent u benieuwd naar welke model bij uw situatie past en de prijzen? Ontvang direct ons gratis brochure per mail.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Veelgestelde vragen

Aqua Duo is een zeer compacte waterontharder met gescheiden zoutreservoir en harstank. Deze is zeer geschikt bij beperkte plaatsingsmogelijkheden.

Aqua Combi is een waterontharder met geïntegreerde zoutbak.
Deze is verkrijgbaar in verschillende varianten. Het kleinste model levert voldoende zacht en schoon water voor een gemiddeld gezin. 

De waterontharder wordt meestal geïnstalleerd op de centrale watertoevoer naar het gebouw. Dankzij de compacte afmetingen kunnen wij de waterontharder in bijna elke geschikte ruimte plaatsen. 

Een waterontharder ontdoet uw drinkwater niet van essentiële mineralen. Het verwijdert alleen magnesium en calcium uit uw water.

Zacht water heeft een fijnere en vollere smaak ten opzichte van hard water. Doordat er geen kalk meer in het water zit geniet uw meer van de smaak van uw koffie, thee, limonade of simpelweg een glas water.

De prijzen van Aqua at home waterontharders verschillen per type. Onze medewerkers kunnen u voorzien van een advies op maat.

Nee, want zout is afbreekbaar en wordt minimaal gebruikt bij een regeneratie.

Waar een normale waterontharder, ook volgens de voorschriften van het waterleidingbedrijf, minimaal 1 keer per jaar onderhoud nodig heeft vanwege het risico op vervuiling van de harskolom, is dat bij Aqua at Home waterontharder niet het geval.

Aangezien de harskolom en het venturisysteem worden geregenereerd via de ontsmettingsmodule, is er geen kans op vervuiling of besmetting. 

Wij staan voor u klaar

Heeft u een vraag of advies nodig? U kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. 

Neem contact op Vraag vrijbijvend een offerte aan